14 december 2022 je bil dan, ko je bila spletna stran ReadInClub#Digital prvič predstavljena občinstvu mentorjev in članov bralnih klubov na srečanju v živo. Dogodek je potekal na enem najbolj priznanih in uglednih prizorišč knjižne kulture in branja, v knjižnici Centralnega statističnega urada v središču Budimpešte.

Knjižni klubi iz vse Madžarske – večinoma člani naše partnerske organizacije, Združenja bralnih krogov – se tam redno sestajajo in ta srečanja so vedno organizirana okoli določene teme, praznovanja ali obletnice. Lansko zadnje srečanje je tako vključevalo praznovanje božiča, zaključek programskega leta 2022 in predstavitev digitalne platforme, ki je nastala v okviru projekta Read-In-Club.

Annamaria Kacsur, projektna vodja ITStudy Hungary, je predstavila spletno stran, občinstvo pa si jo je imelo priložnost ogledati in preizkusiti. Prisotna sta bila tudi 2 mentorja, ki sta že  odelovala pri testiranju spletne strani, tokrat pa sta pomagala promovirati najbolj koristne funkcije in vsebine ostalim.

Za praznično okrašeno mizo se je dogodek zaključil z dolgim in lepim neformalnim klepetom o predstavljenem ter o aktivnostih prisotnih madžarskih bralnih krogov, ki so izrazili pripravljenost, da bodo spletno stran uporabljali za svoje klubske aktivnosti.